Sådan indretter du med hængeplanter

Oprettet d.

Sådan indretter du med hængeplanter

Vi kan ikke komme udenom det – hængeplanter i alle afskygninger har længe været populære, og der er bestemt ikke noget der tyder på, at den trend stopper foreløbigt. På facader, på terrassen, hængende fra loftet i stuen eller fra vindueskarmen, eller elegant krybende ned af din reol eller hylde – de smukke hængeplanter kan bruges på et utal af måder.


Skab din egen oase med et urban feel!

Hængeplanter kan noget helt særligt. Alt afhængigt af, hvordan du vælger at indrette dit hjem med planterne, kan du skabe forskellige vibes. De stilfulde hængeplanter passer stort set ind i alle rum fra stue til køkken og badeværelse, og kan både bruges udendørs såvel som indendørs. Hængeplanter ligger op til kreativ og nærmest legesyg indretning, der går udover en enkelt potteplante vindueskarmen. De hængende planter kan være med til at skabe og definere et rum på en helt unik måde. Du kan enten lade planterne hænge i forskellige niveauer fra loftet, kreerer en plantevæg ved at monterer krukker på væggen, lade hængeplanerne stå i krukker på hylder eller reoler, eller lave en opsats af kobberrør over køkken- eller spisebordet, som planterne kan hænge fra. Vær ikke bleg for at kombinerer hængeplanter med eksempeltvist kaktusser eller farverige blomster, for at skabe en lille oase i din indretning. Pinterest  er en guldgruppe af inspiration til indretning med hængeplanter.


Nemt og ubesværet

Kunstige hængeplanter er bestemt lige så smukke som deres levende sidestykker. Dog har kunstige hængeplanter den fordel, at pasning er nemt – der er nemlig ingen!
Her får du vores 3 bud på smukke kunstige hængeplanter:

  • Vores kunstige ceropegia, også kendt under navnet ’’hjerteranke’’, er kendetegnet ved dens hjerteformede blade, som sidder på lange, tynde stængler. Denne form for hængeplante er særlig god at placerer i vindueskarmen, eller andre steder med meget sollys, da lyset fremhæver den kønne bladform.
  • Efeu er en velkendt klassiker når det kommer til dansk planteindretning, og passer derfor ind i stort set alle danske stuer. Vores kunstige efeu findes i forskellige længder og varianter. Brug den mørkegrønne plante til at skabe dybde og hygge i et rum, eller den brogede hvide og grønne udgave til at give stuen et æstetisk islæt.

  • Leder du efter den der rigtige urban jungle vibe, så er vores kunstige bambus hængeplante et godt bud. Denne type hængeplante har et helt unikt udtryk, og er særligt velegnet til at have hængende fra loftet i smukke ampler.


Smukke ophæng

Der findes uendeligt mange ophæng og potter til de smukke grønne hængeplanter. Vælg en potte eller et ophæng i de farver og den stil, der matcher din smag. Hvad end du er klar på det helt store DIY (do-it-yourself) projekt, eller om du er mere til smukke købte versioner, så har vi fundet et lille udvalg af vores favoritter frem til dig her:


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar