Plante pleje

Oprettet d.

Plante pleje

 

Plante pleje af stueplanter er en vigtig disciplin 

Har du styr på dine stueplanter og hvad det kræver for at holde dem i live? I følgende indlæg, vil vi komme ind på en generel plante pleje, som vil give dig et indblik i, hvad det kræver at have levende planter i hjemmet.

Planter er levende organismer og kræver derfor, som alt andet liv, forskellige ting for at overleve. Ligesom os mennesker, så har planter brug for vand, næring og sol. 

Guide til plante pleje af stueplanter 

Plante pleje af stueplanter kræver følgende:
 

  • Vand - Alle planter skal have vand, nogen mere end andre alt efter planten, men det er vigtigt, at man sætter sig ind i den enkelte plante, da overvanding er en af de mest almindelige fejl. Overvanding medfører, at rødderne dør af iltmangel. En generel hovedregel er, at hvis planten og jorden er udtørret, så er det tid til vanding. 
     
  • Næringsstoffer - For at få dine planter til at vokse, kræver det næringsstoffer, hvor især kvælstof, kalium og fosfor er vigtige for at dine planter har de bedste forudsætninger for at vokse som de skal. Ligesom med vanding, så er det individuelt, hvad behovet er for den enkelte plante.
     
  • Bladene - Man skal også holde øje med planternes blade, som en del af plejningen af planter. Bladene skal undgå at udtørre, og derudover må de ikke samle for meget støv, da det kan forhindre, at solen trænger ordentligt ind i bladene. Man kan f.eks. anvende en vandforstøver til at fugtgive bladene, og den kan man med fordel bruge et par gange om ugen.
     
  • Lys - Følgende er meget vigtigt for planterne, især om vinteren, hvor sollyset er noget mere begrænset. Her er det en god idé at omrokere lidt i hjemmet, så man får placeret planten i et vindue, hvor der er mest sol i løbet af dagen. 

Naturtro kunstige planter kræver ingen plante pleje 

Står du allerede nu og synes, at plante pleje virker som en uoverskuelig disciplin, så kan vi hos Silkeplanter med fordel anbefale vores koncept, hvor vi tilbyder naturtro kunstige planter. Kunstige planter er nemlig ikke tidskrævende, da de ikke kræver nogen som helst form for pleje.

Fordele ved kunstige planter er bl.a.:
 

  • Ingen pleje/vedligeholdelse - Undgå vand, gødning, sollys eller andre plejemetoder, som man ellers anvender til levende planter.
     
  • 100% allergivenlig - Der er ingen grund til bekymring i form af allergier for udvalgte planter, da alle vores planter er 100% allergivenlige.
     
  • Holder sig smukke - Planterne bevarer deres friske og grønne look uanset årstiden og temperaturen.
     
  • Økonomisk besparelse - Betal kun for selve planten, derefter passer planterne sig selv uden du løbende skal betale for at vedligeholde dem.
     

Tag gerne et kig i vores sortiment, hvor vi f.eks. tilbyder en plantevæg, som både passer til folk i privaten og til kontoret i erhvervslivet. 


Du kan også tjekke vores planter til erhverv ud, hvor planterne er et oplagt bud til f.eks. kontoret eller restauranten, som ikke har tid til at passe de levende planter dagligt. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar