Montering

 

For at gøre det nemmere for dig, har vi lavet et nogle guides til, hvordan du nemt monterer din plante samt til hvordan du tilretter din kunstige plante.

Her finder kan du vores guides til montering af din nye, kunstige plante. Det er dog vigtigt at bemærke, at der er forskel på monteringen afhængig af hvilken plante, der er tale om. Derfor har vi også delt vores monteringsråd op efter plante type.

Potteplanter

Hvis du har købt en mindre potteplante fra Silkeplanter.dk, er planten nem at komme i en vase eller potte.

Dog er det vigtigt, at du vurderer om planten står ustabilt, skal stå et udsat sted eller udenfor, og dermed har brug for ekstra stabilisering. I nogle tilfælde er det nok at sætte planten i en potte og udfylde hulrummet med bark eller leca. Andre gange skal du i stedet følge nedenstående monteringsguide, men bruge mindre skum end ved et stort træ.

Når planten står i potten eller vasen, kan du tilrette bladene forsigtigt, så planten fremstår helt perfekt efter udpakningen. Se vores guide til tilretning længere nede på siden. Er du ikke helt tryg ved at montere planten selv, er det også muligt at tilkøbe en montering på webshoppen under kategorien tilbehør. De fleste potteplanter vil høre under montering35, dog er det altid en god idé at dobbelttjekke diameteren på din nye plantes potte, inden du vælger montering. 

Hængeplanter

Har du købt eller overvejer du at købe hængeplanter ved os, er det også vigtigt at du ved hvordan de bedst monteres. Medmindre andet er oplyst, er vores hængeplanter ikke i potte, men derimod lavet med stilke, så de nemmere kan monteres korrekt. Oftest er det nødvendigt med flere hængeplanter i samme potte eller ampel for at få nok fylde og dækning af hele potten eller amplen. Når du skal montere dine hængeplanter, er det nemmest, hvis du bruger oasis, som sættes fast i din potte eller ampel, hvorefter hængeplanternes stilke sættes fast i oasisen, afhængig af hvordan du ønsker, at din hængeplante skal se ud. Du kan købe oasis på webshoppen under vores tilbehør.

Større planter og træer

Her finder du vores mest udførlige monteringsguide, nemlig til større planter, stueplanter og træer.

 

Når du skal montere og tilrette dit træ fra Silkeplanter.dk, er det derfor vigtigt at du har:

 • En krukke
 • Lecanødder eller sten som fyld
 • Et dækkende lag i form af bark, granitskærver, pottemuld eller leca
 • Fugeskum til at stabilisere træet

 

Vær opmærksom på at kvaliteten på fugeskum påvirker hvordan skummet opfører sig under montering, så sørg derfor for at bruge noget skum af god kvalitet.

Samtidig er det en god idé at have et underlag under krukken, så hverken skum eller leca/bark/sten kommer på gulvet.

Guide til montering

 1. Første skridt er at sætte din plante i din udvalgte krukke eller potte. Sørg for at planten står stabilt på bunden og der hvor du ønsker at den skal stå. Hvis potten skal stå indenfor, skal du sørge for at krukken ikke har huller eller dække dem helt til, så fugeskummet ikke kan komme ud den vej. Hvis planten skal stå udenfor er det til gengæld vigtigt, at der er huller i krukken, så al regnvand kan komme ud af krukken igen.
 2. Herefter fylder du op med lecanødder eller evt. granitsten, fx hvis planten skal stå udenfor og du bruger en letvægtskrukke. Du skal stoppe med at fylde lecanødderne/stenene i ca. 5 cm fra plantens potte, så der er plads til både skum og et dækkende lag i din krukke.
 3. Inden du skummer, er det vigtigt at huske, at skummet ekspanderer og det derfor kræver mindre skum end du forventer.
 4. Når du skummer, skal skummet kun være i et lag, som kan fastkile plantens potte til krukken. Derfor skal skummet også gå fra plantens potte og hen til krukkens sider. Sørg for at planten holdes i den ønskede stilling, mens skummet tørrer.
 5. Efter 1 time er skummets overflade tør nok til, at du kan lægge et dækkende lag på. Sørg dog for at stoppe med det dækkende lag et par cm før krukkens kant, da skummet stadig godt kan ekspandere. Når du vælger dækkende lag, skal du vælge det materiale, som du bedst kan lide, og som du føler passer bedst ind der hvor træet skal stå. Det kan som sagt bl.a. være bark, leca, pottemuld eller granitskærver. 
 6. Efter 12 timer er skummet helt hærdet og færdig med at ekspandere.
 7. Når potten er stabil, kan du begynde din tilretning af træets grene og blade. Se vores guide til tilretning af træer nedenunder her.